Arrangement: Appels met peren vergelijken

Of toch asperges met aardbeien?

Al fietsend door het prachtige platteland bezoekt u een tweetal fruitteeltbedrijven. Hier ziet u wat er komt kijken bij het telen van fruit van hoge kwaliteit.
Programma
U start rond 10.00 uur bij tuinbouwbedrijf De Vennenhof waar u hartelijk ontvangen wordt door Peter en Dianca van de Ven met koffie en gebak. Zij geven met trots een rondleiding over hun bedrijf en leggen graag uit hoe zij op basis van vergeten kennis uit de jaren ’30 een gezondere en smaakvollere aardbei op de markt brengen. Deze zijn ook te koop in hun eigen boerderijwinkel.

Rond half twaalf sturen zij u weer op pad met fietsroute én met een mand vol lekkere streekproducten zodat u onderweg heerlijk kunt picknicken. Uiteraard mét aardbeien!

In de middag wordt u verwacht bij Fruitbedrijf Cooijmans-van de Ven. Dat een fruitteler in de herfst moet oogsten, dat weten de meeste mensen wel. Maar wat doet hij de rest van het jaar? De telers vertellen hierover graag en zij leiden u rond op het bedrijf en door de appel-, peren- en kersenboomgaard. Natuurlijk kunt u al dat heerlijke fruit ook zelf proeven.

Prijs
Dit dagarrangement kost € 32,- per persoon (minimale groepsgrootte van 10 personen).

Uitbreidingsmogelijkheden
Voor meer actie tijdens uw dagje uit, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een potje Hertogboerengolfen. U kunt ook nog een bezoekje brengen aan aspergeboerderij Ter Stege of uw dag afsluiten met een barbecue van Vers Vleesboerderij Savelkouls.

Wilt u een activiteit uit dit arrangementen omruilen? Onder ‘Zelf samenstellen’ ziet u welke activiteiten wij aanbieden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boerenlunch met streekproducten. Zo kunt u zelf uw persoonlijke dag samenstellen.