Buitenlokaal Haanwijk geopend met Open Monumentendag

Iedere tweede zondag van de maand is het buitenlokaal geopend voor publiek. Het Buitenlokaal is een informatiepunt van het Brabants Landschap. Op zondag 9 september zal het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk in het kader van Open Monumentendag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Programma
Om 10.00 uur start een gratis stiltewandeling om te genieten van wat er om ons heen gebeurt samen met wat Qi-gong oefeningen. Daarnaast is er om 13.00 en 15.00 uur de gelegenheid om aan te sluiten bij een gratis rondleiding. Onder leiding van een natuurgids van Natuurgroep Gestel wordt onder andere Veerhuis ’t Vaantje aan gedaan.
Op het terrein van Buitenlokaal Haanwijk is van 12.00 tot 15.00 uur een imker aanwezig. Imker Thomas Freitag beantwoordt alle vragen over de bij.

Activiteiten in de omgeving
Tegenover het nabijgelegen Koffie & Theehuis (Haanwijk 2-5) kunnen kinderen met groene vingers meehelpen in de Kindermoestuin. Vrijwilligers van Natuurgroep Gestel laten daar zien wat er met de oogst van de dag wordt gedaan.
Museum Romeins Halder, gelegen naast het Koffie & Theehuis, biedt een leuke museumspeurtocht die de kinderen zelfstandig kunnen volgen. Het museum is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Bij mooi weer is het Theehuis geopend voor een kop koffie of thee.

Adres: Buitenlokaal Haanwijk, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel
Parkeren: in het weiland tegenover het Buitenlokaal Haanwijk

Vaartocht
Naast de wandelingen en kinderactiviteiten is er ook de mogelijkheid om tussen 11.00 en 16.30 uur deel te nemen aan een gratis vaartocht. Vanaf Halder vaart vanaf de aanlegsteiger een boot over de Dommel richting Oud Herlaer:. Deze dienst vaart ieder half uur, aanmelden kan bij de steiger. Dichters op de boot vertellen u in dichtvorm alles over water. Bij Oud Herlaer verruilen we het water voor het land waar door medewerkers van ‘We are Food’ een hapje en drankje tegen betaling wordt aangeboden. Na een bezoek aan Oud Herlaer vaart de dienst weer terug naar de aanlegsteiger in Halder. U kunt ook wandelend terug naar Halder.
Zie ook www.vestingfietsen.nl

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Gert-Jan Boelens, Vrijwilliger coördinator bij Buitenlokaal Haanwijk op tel. 06 532 111 92 of via e-mail haanwijk4a@gmail.com