De Vennenhof

‘’Voedsel moet gezond zijn! De Vennenhof wil mensen bewust maken van de kracht van voedsel. Kom onze aardbeien proeven en beleef het smaakverschil’’ (Peter van de Ven)

held van vennenhof2 gezin vennenhof2 bloem4

Activiteiten:
> Streekproducten
> Boerenattractie: rondleidingen, boerderij automaat met fruit
> Arrangementen
Streekproducten Boerenattractie Arrangementen

De lekkerste aardbeien en asperges
Op tuinbouwbedrijf De Vennenhof worden aardbeien en asperges op een bijzondere manier geteeld. Het bedrijf stapte af van de gangbare teelt, waarbij met kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt gewerkt. De aardbeiteelt is er nu op gericht de bodem in balans te brengen waardoor er een bijzondere smaak ontstaat. Op deze manier is het tuinbouwbedrijf op een duurzame manier met de bodem bezig en onderscheidt zij zich van vele andere bedrijven.

Samenwerken met de natuurbij4 (2)
De Vennenhof verzorgt een tiental bijenvolken. Honingbijen zijn cruciaal bij de bestuiving van groente en fruit. Om de bijen daarin te ondersteunen zorgt De Vennenhof voor goede stuifmeelbronnen en dragen zij op die manier bij aan het moeilijke bestaan van de honingbij in de moderne maatschappij.

Beleef het smaakverschil
Tijdens het seizoen worden er op de Vennenhof ook groenten geteeld in de moestuin, variërend van snijbonen, peultjes, erwten, boerenkool enz. Bijzonder is dat er ook een boerderij automaat aanwezig is met dagelijks verse aardbeien.

Voor meer informatie, zie de website van De Vennenhof.